Lipšic podáva podnet pre podozrenia, že Penta neplatila dane

07.02.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady SR a exminister vnútra Daniel Lipšic podá dnes podnet na Daňový úrad Bratislava, Finančnú správu SR a na Úrad pred dohľad nad výkonom auditu. Dôvodom sú podozrenia, že pri fúzii zdravotných poisťovni Apollo a Dôvera počas prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) prišla finančná skupina k takmer pol miliarde eur, z ktorej neodviedla dane.
Lipšic dnes v rozprave k správe o stave vyšetrovania kauzy Gorila uviedol, že vždy, keď je pri moci Fico, výrazne sa zhorší na Slovensku výber daní. Poslanec sa nazdáva, že "ten, kto chodí s Ficom na colu, nemusí platiť dane". Zároveň upozornil, že je to omyl. "Neplatenie daní je trestné. Najznámejšia gorila, ktorá na tento omyl doplatila väzením, sa volala Al Capone," vyhlásil Lipšic. Aj Al Capone si podľa neho myslel, že je nepostihnuteľný, že je nad zákonom a že si môže dovoliť všetko, že si všetko a každého môže kúpiť, ako si to myslia aj niektorí ľudia na Slovensku.
Exminister vnútra verí, že je preč čas, keď sa štrngalo len kľúčami. "Myslím si, že je čas, aby tým, ktorí páchajú finančné podvody, daňové podvody, ktorí korumpujú, zaštrngalo aj niečo iné," povedal Lipšic. Zároveň upozornil všetkých, ktorých sa to týka, "že premlčacia doba pri daňových a iných podvodoch tohto rozsahu je 20 rokov a voľby sú o tri roky".
 

Vyberte región